Menu
безплатно онлайн бинго

Как се Играе Бинго – Подробен Наръчник за Начинаещи

Бингото е една от най-популярните хазартни игри от лотариен тип в световен мащаб. Първоначално, тя се предлага само в наземните зали, но впоследствие става важна част и от онлайн казината. Правилата на тази игра не са никак трудни, но може да се различават при отделните варианти. Повечето от онлайн бинго игрите се доближават до добре познатите игри с топки. Най-често бингото се играе с 90 топки, на които са изписани числата от 1 до 90. Повече подробности за правилата на играта, може да прочетете в следващата част от нашия наръчник.

Онлайн Бинго Правила

Както вече споменахме, класическото бинго се играе с 90 топки. Всеки потребител, който желае да се включи в играта онлайн бинго, трябва да има поне един талон. На всеки един от талоните за бинго има по 15 числа, които обаче не се повтарят. Същинската игра започва когато стартира тегленето на числата. Ако дадено изтеглено число присъства в талона ви, ще бъде маркирано. Основната цел на тази лотарийна хазартна игра е да маркирате всички числа във вашия талон. В такъв случай ще спечелите голямата награда. Дори и това да не стане, не забравяйте, че има и допълнителни комбинации от числа, които могат да ви донесат печалби.

Най-популярните варианти на онлайн бингото

Сега когато вече имате представа как се играе бинго, нека видим и кои са някои от най-широко разпространени варианти на играта, които можете да играете онлайн. Ще обобщим и техните правила накратко, за да може да прецените дали ще ви бъдат интересни и дали си струва да ги пробвате с реални пари.

Bingo Best

Играта Bingo Best е сред най-често срещаните разновидности на бингото в онлайн казината. Тя се играе с 4 талона като те могат да се сменят с бутона „Смяна на числата“. Всеки от тези талони съдържа общо 15 числа между 1 и 90, които не се повтарят. Когато изтеглено число участва в някой от вашите талони, то ще бъде отбелязано. Теглят се 30 числа, след което на екрана се отбелязват печалбите от всички талони. Таблицата с печалбите може да разгледате в информационното меню на играта. В играта Bingo Best е възможно и теглене на екстра топка. За да изтеглите екстра топка е необходимо да платите цената, изчислена от машината. В една игра можете да теглите максимум 10 екстра топки. В много от казината е наличен и бинго джакпот, за който също може да участвате.

Rio Bingo

Вариантът Rio Bingo отново се играе с числата от 1 до 90. Но разликата с Bingo Best е, че тук може да участвате с до 12 талона. Тези талони се избират преди началото на играта като зелените са активни, а сините – неактивни. Всеки талон се състои от 27 полета, разделени на 3 реда. В тях ще откриете числата от 1 до 90, които не се повтарят. След като вече сте избрали талоните си, е време да пристъпите към същинската игра. Теглят се общо 45 топки, но на три етапа по 15 топки. Като при останалите онлайн бинго варианти, всяко изтеглено число се маркира в талона ви. Когато приключи тегленето, печелившите талони стават осветени. Коефициентите на талоните се избират на случаен принцип преди началото на играта, така че печалбите могат да се различават.

Rainforest Magic Bingo

Вариантът Rainforest Magic Bingo е разработен от известния софтуерен доставчик Play’N Go. За съжаление, играта още не е налична в българските онлайн казина, но се надяваме скоро да започнат да я предлагат, тъй като е доста интересна. Освен стандартните печалби от комбинациите числа, тук има и два вида бонуси. Единият от тях дава възможност на играчите да спечелят до 1300 пъти размера на залога си, а другият – до 700 пъти. Има и специална награда наречена Treasure Slate, която умножава залога 5000 пъти. Разновидност на играта бинго се предлага и от софтуерния разработчик NetEnt, която също може да откриете в чуждестранните казина.

В кои казина да играете бинго онлайн

След като отговорихме на въпроса как се играе бинго, идва време и за друг – Кои са най-добрите онлайн казина за бинго? От българските оператори, най-добър за игра на бинго си остава Palms Bet. В сайта се предлага вариантът Bingo Best и играчите могат да участват с 4 талона. Освен това, играта е свързана и с голям джакпот, който чака да бъде спечелен във всеки един момент. Друг надежден оператор на онлайн хазартни игри е Winbet. Макар, че не предлага бинго игри за момента, може да пробвате играта от лотариен тип Keno Universe, която също ще ви донесе приятни емоции.

Как се играе бинго – Заключение

Понякога играчите виждат, че някой вариант на бингото има повече талони и си мислят, че правилата са доста трудни. Но истината е, че е точно обратното – правилата са лесни и няма да ви е необходимо много време, за да ги усвоите. Някои разновидности могат да се различават, но при класическото онлайн бинго участват числата от 1 до 90. Теглят се 30 топки и системата сама отбелязва изтеглените числа, които присъстват в талона на играча. Така че няма от какво да се притеснявате. Може просто да се наслаждавате на играта докато се провежда тегленето на числата и да тръпнете в очакване дали късметът ще ви се усмихне.

Прочетете също за слотове 15 линии

Често задавани въпроси

В класическото бинго участват числата от 1 до 90 и се теглят 30 във всеки рунд.

Засега бинго игрите нямат безплатни демо версии. Но преди да започнете може да отворите информационното меню на играта, да прочетете правилата и да разгледате таблицата с изплащания.

В сайта на Palms Bet можете да се забавлявате с играта Bingo Best и да вземете участие за големия бинго джакпот.

Зависи кой вариант на бингото изберете да играете. При някои може да се играе само с 4, а при други – с до цели 12 талона.

Дата на публикуване 28-12-2021 Соня Загорска

Относно автора

Соня Загорска

Специалист по дигитален маркетинг с над 6 години опит в сферата на хазарта и изключително внимание към детайла. Следя последните новини и иновации в казино игрите и винаги се стремя да предам информацията на читателите по интересен и увлекателен начин.

Вижте още публикации от Соня Загорска
×