Най-Популярните Видове Пасианс

 

Пасиансът е една от най-известните игри с карти, въпреки факта, че малко хора наистина могат да го играят. Истинските любители на жанра вероятно поне веднъж са го изпробвали сами. Продължете да четете тази статия, за да разберете кои пасианси са най-играни.

Как се играе пасианс?

Играта на пасианс е чудесен начин да прекарвате времето си, независимо дали го правите виртуално или лично. Може да се забавлявате без други геймъри. Основната концепция на играта е раздаването на картите по определен модел. Целта е картите да се разместят така, че ръката на играча да отразява реда и силата на картите. Очевидно е, че трябва да помним, че може да има някои разлики в правилата в зависимост от конкретния вариант на пасианса, който се играе. В резултат на това, преди да влезете, е жизненоважно да се запознаете с най-играните варианти на тази вълнуваща игра:

Топ Най-Популярни Вида Пасианс

Класически Пасианс

Оригиналната игра с карти пасианс е най-популярният вариант. Тази игра с карти може също да се нарича Klondike Solitaire и изисква стандартно тесте от 52 карти, за да завърши една игра. Има общо четири тестета за работа в този пасианс и всички те трябва да бъдат подредени в низходящ ред. Това означава, че купчините трябва да бъдат подредени във възходяща последователност от Асо до Поп. Има четири празни купчини и седем купчини с различен брой карти (от 1 до 7), за да започнете играта. Изхвърлените карти се разбъркват в отделно тесте, което служи като резервни. Трябва да знаете, че всички карти в игра са скрити от погледа. Играчът може да пренарежда тестето, като разбърква картите в низходящ ред и сменя цветовете, ако е необходимо. В допълнение, асата трябва да бъдат поставени в долната част на всяка купчина и последната карта в купчината не може да бъде преместена. След сортиране на резервите, играчът трябва да започне отново от горната част на тестето.

Десятки

Подобно на други игри с карти, десетките се раздават от стандартно тесте от 52 карти. За да започнете, разбъркайте картите и поставете дъската. Играчът поставя два реда от 13 карти (единият от 3, а другият от 5). Резервното тесте карти е там в случай на нужда. За да започнете, трябва да изхвърлите четири карти от една боя, като направите чифтове, които дават 10. 7 или 3 са приемливи тук. Играчът печели, ако елиминира всички карти от тестето. Имайте предвид, че всеки път, когато се вземе карта от тестето, тя трябва да бъде заменена от резервното тесте.

Пирамида

Друг популярен вариант на пасианс е стилът на пирамидата. Тази игра с карти се играе със стандартно тесте от 52 карти, като 28 от тях се раздават с лицето нагоре във формата на пирамида. Има седем колони с карти, с една карта най-отгоре. Впоследствие има седем карти в седмия ред, а останалите числа са скрити в отделна купчина. За да спечелите, трябва да елиминирате възможно най-много карти от пирамидата. Това се постига чрез смесване на набори от карти, чиято сума е равна на 13. Картите в пирамидата могат да се използват във всяка комбинация с други карти в пирамидата или с всяка карта от купчината.

Пасианс Монте Карло

Вариантът Монте Карло на тази игра има няколко допълнителни правила за запомняне, но усилието си заслужава, щом хванете цаката. Картите с лицето нагоре трябва да образуват решетка 5×5, така че разбъркайте тестето и раздайте 5 от тях. Целта е да изхвърлите всичките си карти, като останалото тесте служи като резерв. Тук основното правило е, че можете да сменяте само съседни карти от една и съща боя. Можете също да опитате да съпоставите по вертикален, хоризонтален или диагонален начин. Ще има нужда от преструктуриране на квадрата, след като бъдат направени всички потенциални ходове на двойки. Конструирайте нов квадрат от останалите карти. След като всички карти са поставени в купчината за изхвърляне, играта приключва.

Боулинг Пасианс

Всичко, което разделя това от истинския боулинг, е необходимостта да се използва тесте карти вместо топка за боулинг и кегли. Не трябва да има открити карти в тестето в началото на играта. Щифтовете в тази игра са четириредови пирамиди от карти за игра с лицето нагоре. Трябва да има 4 карти в четвъртия ред, 3 в третия и т.н. Следващото действие е да създадете „топките за боулинг“, които всъщност са три купчини карти. Първите две купчини трябва да имат по три карти, докато първата купчина трябва да има пет. Може да се показва само най-горната карта от тези стекове. Когато играете боулинг, целта е да избиете възможно най-много “кегли”, като използвате наличните колони. Това е възможно, ако две или повече карти в колоната с кегли имат същата стойност като единичната карта на топката. Вторият подход е, ако стойността на карта в купчината с топки се дели на последната цифра от поне две карти в купчината с щифтове. Последният сценарий е, когато карта, изтеглена от купчината щифтове, и карта, изтеглена от купчината топки, имат еднаква стойност.

Прочетете също за игри ротативки с пирамиди

×