Menu

Инструкции за игра на покер за начинаещи

Соня Загорска
Дата на публикуване 20-06-2022

Инструкции за игра на покер за начинаещи

За да се забавлявате и да печелите пари в покера, не е нужно да сте професионалист или математик; всеки може да играе добре и да спечели! Можете да откриете всичко, което трябва да знаете за покера в следните области. Тъй като Texas Hold’em покерът е едновременно лесен за научаване и широко достъпен, това е чудесно място да започнете да изучавате играта.

Коя от двете ръце е по-добра?

Възможно е да имате покер ръка във всяка от следните форми:

Десет, Джак, Дама, Поп и Асо се наричат ​​”Роял Флъш”, защото са единствените пет карти в тестето.

Ако всичките пет карти в ръката ви са от една боя, имате „страйт флъш“.

Ако една ръка съдържа една и съща карта и в четирите си цвята, тя е известна като „четворка от вида“.

„Пълна къща“ – ръка от чифт карти и три еднакви карти;

Ако имате пет карти от една боя, които не са в ред, имате “флъш”.

“Стрейт” – ръка от пет карти, в която цветовете не са последователни, а са подредени числово;

Както подсказва името, тази покер ръка има три подобни карти и две допълнителни карти, раздадени на случаен принцип.

Възможно е да имате два отделни чифта или чифт от една и съща карта в една ръка, но не е възможно да имате два различни чифта в една и съща ръка.

“Висока карта” се отнася до ръка, в която няма две еднакви карти.

Ефективност на покер залозите

В рунд на залагане играчите залагат на силата на ръцете си. В този момент всички играчи трябва или да проверят, или да депозират същото количество чипове в пота, както преди (или всичките си други чипове, ако не могат да го направят).

Ако сте уверени в ръката си, трябва да помислите да увеличите залога си, за да получите достъп до допълнителни чипове. В резултат на това силните ръце са по-склонни да залагат, докато по-слабите ръце са по-склонни да пасат. Дори ако имате най-добрата ръка, ако всички останали го направят, вие пак ще спечелите играта, ако всички останали направят същото. И така, какво ви пречи да бъдете агресивни, да правите големи залози и да елиминирате конкуренцията? Блъфирането е много успешна стратегия. Възможно ли е да увеличите залога си, ако блъфирате и някой друг направи същото? Ако увеличаването на вашия залог показва сила, тогава те трябва да са все по-силни. Какво ще кажете за възможността той да използва и измама? Тук можете да намерите всичко, което трябва да знаете за вълнуващата игра на покер.

Знаменитости , които обожават да играят покер

Могат да се играят различни форми на покер

“Как играеш покер?” е често срещан. Това, което изглежда като процес от една стъпка, наистина е по-сложен, отколкото изглежда на пръв поглед. В допълнение към Texas Hold’em, има много други форми на покер, които могат да се играят в наземни казина и онлайн покер клубове, които са отворени 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата. Разгледайте Texas Hold’em, сега, когато научихте основите.

“Texas Hold’em” е само една от многото покер игри, базирани на същите концепции и идеи, така че ако сте усвоили класирането на ръцете и сте се упражнявали да следвате залозите в рундовете на залагане, те може да са забавен начин да разширите вашите “покер диета”!

Съвети за геймъри за първи път

Докато изучаването на основите на коефициентите и избора на начални ръце за игра може да помогне на играта ви, ние също така настояваме да обмислите управлението на вашия покер банкрол.

Относно автора

Соня Загорска

Специалист по дигитален маркетинг с над 6 години опит в сферата на хазарта и изключително внимание към детайла. Следя последните новини и иновации в казино игрите и винаги се стремя да предам информацията на читателите по интересен и увлекателен начин.

Вижте още публикации от Соня Загорска
×