Menu

Инструкции за игра на покер за начинаещи

Инструкции за игра на покер за начинаещи

 

 

За да се забавлявате и да печелите пари в покера, не е нужно да сте професионалист или математик; всеки може да играе добре и да спечели! Можете да откриете всичко, което трябва да знаете за покера в следните области. Тъй като Texas Hold’em покерът е едновременно лесен за научаване и широко достъпен, това е чудесно място да започнете да изучавате играта.

Коя от двете ръце е по-добра?

Възможно е да имате покер ръка във всяка от следните форми:

Десет, Джак, Дама, Поп и Асо се наричат ​​”Роял Флъш”, защото са единствените пет карти в тестето.

Ако всичките пет карти в ръката ви са от една боя, имате „страйт флъш“.

Ако една ръка съдържа една и съща карта и в четирите си цвята, тя е известна като „четворка от вида“.

„Пълна къща“ – ръка от чифт карти и три еднакви карти;

Ако имате пет карти от една боя, които не са в ред, имате “флъш”.

“Стрейт” – ръка от пет карти, в която цветовете не са последователни, а са подредени числово;

Както подсказва името, тази покер ръка има три подобни карти и две допълнителни карти, раздадени на случаен принцип.

Възможно е да имате два отделни чифта или чифт от една и съща карта в една ръка, но не е възможно да имате два различни чифта в една и съща ръка.

“Висока карта” се отнася до ръка, в която няма две еднакви карти.

Ефективност на покер залозите

В рунд на залагане играчите залагат на силата на ръцете си. В този момент всички играчи трябва или да проверят, или да депозират същото количество чипове в пота, както преди (или всичките си други чипове, ако не могат да го направят).

Ако сте уверени в ръката си, трябва да помислите да увеличите залога си, за да получите достъп до допълнителни чипове. В резултат на това силните ръце са по-склонни да залагат, докато по-слабите ръце са по-склонни да пасат. Дори ако имате най-добрата ръка, ако всички останали го направят, вие пак ще спечелите играта, ако всички останали направят същото. И така, какво ви пречи да бъдете агресивни, да правите големи залози и да елиминирате конкуренцията? Блъфирането е много успешна стратегия. Възможно ли е да увеличите залога си, ако блъфирате и някой друг направи същото? Ако увеличаването на вашия залог показва сила, тогава те трябва да са все по-силни. Какво ще кажете за възможността той да използва и измама? Тук можете да намерите всичко, което трябва да знаете за вълнуващата игра на покер.

Знаменитости , които обожават да играят покер

Могат да се играят различни форми на покер

“Как играеш покер?” е често срещан. Това, което изглежда като процес от една стъпка, наистина е по-сложен, отколкото изглежда на пръв поглед. В допълнение към Texas Hold’em, има много други форми на покер, които могат да се играят в наземни казина и онлайн покер клубове, които са отворени 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата. Разгледайте Texas Hold’em, сега, когато научихте основите.

“Texas Hold’em” е само една от многото покер игри, базирани на същите концепции и идеи, така че ако сте усвоили класирането на ръцете и сте се упражнявали да следвате залозите в рундовете на залагане, те може да са забавен начин да разширите вашите “покер диета”!

Съвети за геймъри за първи път

Докато изучаването на основите на коефициентите и избора на начални ръце за игра може да помогне на играта ви, ние също така настояваме да обмислите управлението на вашия покер банкрол.

×